Dræn i trommehinden

Det sunde øre:

Øret består af tre dele: Det ydre øre, mellemøret og det indre øre.

Det ydre øre, som du kan se, fungerer som en tragt, der opfanger lyden og sender den videre ind i øregangen. Lyden rammer trommehinden i mellemøret, som vibrerer i takt med lyden. På bagsiden af trommehinden er der tre små øreknogler, som sender svingninger videre til det indre øre- ind i sneglen. I sneglen er der tusindvis af små fimrehår der opfanger bevægelser og sender signaler til hjernen via høre-nerven. Det er det signal du opfanger som lyd.

Hvorfor dræn i trommehinden

For at trommehinden skal kunne bevæge sig, skal der være luft på begge sider. - I øregangen og i mellemøret. Luften i mellemøret kommer fra det eustatiske rør, et smalt rør mellem svælget/næsen og mellemøret. Luft føres til mellemøret hver gang vi synker og gaber.

Ved forkølelse hæver slimhinden i næsen og det eustatiske rør. Derved kommer der ikke nok luft til mellemøret og der opstår et undertryk, som suger trommehinden indad. Hvis dette varer ved, erstattes luften lidt efter lidt af væske. Væsken i sig selv, medfører ingen skade på kort sigt, men udover hørenedsættelse og måske ørepine, kan væsken være grobund for bakterier, som kan udvikle sig til mellemørebetændelse. Bakterierne kan behandles med antibiotika, men væsken forsvinder ikke.

Andre årsager til væske i mellemøret kan være en stor mængde af polypvæv, eller en allergisk reaktion. Nogle børn har ingen symptomer og væsken opdages tilfældigt ved en almindelig øreundersøgelse. Væske i mellemøret er mest almindeligt hos børn i alderen 1-5 år.
Et dræn i trommehinden hos disse børn sikrer, at væsken kommer væk og barnet kan høre normalt, samt forbygger risikoen for kronisk mellemørebetændelse og smerter.

Hvad er et dræn

Et dræn er en lille garntrisse på 1,14mm. Drænet placeres efter et lille snit i trommehinden, således at der kan komme luft gennem hullet i drænet. Drænet falder som regel ud af sig selv efter ca. 1/2 år.

Handicapforhold

Handicapvenlige adgangsforhold til klinikken via rampe og elevator.

Akkrediteret af IKAS 2016.

ikas logo ddkm logo grey

Når klinikken holder lukket

Under ferie, kursus deltagelse, sygdom o.l., når klinikken er lukket, henvises til øvrige øre-næse-halslæger, som kan findes på www.sundhed.dk.

Kontakt

Slotsgade 38, 1
3400 Hillerød

48 79 73 12
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Privatlivspolitik